Hulp nodig om de juiste maat te bepalen?

Ja, wij helpen graag.

We staan weliswaar niet bij jou in huis, maar helpen kunnen we. De makkelijkste oplossing is dat je met een meetlint en een paar oude kranten (en misschien wat plakband), de door jou gewenste maat uitmeet, uitknipt of indien nodig aan elkaar plakt en tegen jouw muur houdt. Hou minimaal 15 tot 20 com ruimte om jouw eigen Aperto Design heen aan. Dat geeft een rustig beeld.  Je krijgt een goed idee van de maat en of het groter of kleiner moet.
Bij twijfel tussen twee maten: kies de grootste. Go for bold and big!

Want in het gewone leven geldt “Size does matter!” En zo is het in jouw huis ook. Jouw Aperto Design aan de muur oogt kleiner door de grootte van de ruimte (let ook op de hoogte van de plafonds) en de grote meubels die er in staan. Hoge plafonds, grote kasten, banken, over sized televisies en veel witte ruimte zorgen er namelijk voor dat jouw Aperto Design aan de muur vaak kleiner lijkt dan het is. En je wilt toch dat jouw eigenste Aperto Design er uit springt en jouw interieur verrijkt. Een groter formaat staat in het algemeen beter in jouw interieur en benadrukt jouw eigen stijl.  Daarom:  bij twijfel kies je voor een maat groter. Het is het omgekeerde effect van de buitenspiegel van jouw auto. Daar staat ‘Objects in Mirror are closer than they appear’. Bigger is better!

En die grotere maat, die maak je ook weer na met krantenpapier en plakband. Als je dan jouw zelfgemaakte papieren layout ophangt, doe dat dan met een minimale afstand er om heen van 15-20 cm. Kijk hoe het staat en dan weet je wat je kunt bestellen.

Maatadvies voor een Aperto Design boven het bed, bank of eettafel.

Let op! We geven hier nog een paar tips die jou kunnen helpen om de juiste maat te kiezen. Maar echt waar: maak eerst met karton of krantenpapier de maat na die je wilt hebben en ga dan kijken wat er past.

  • Boven de bank of eettafel:  kies voor de maat minimaal 2/3e van de breedte van de bank of lengte van de eettafel en hang het 30-40 cm boven de bank – dat geeft ruimte en maakt het niet te propperig.
  • In de hal: kies of 1 groot horizontaal design of verschillende kleinere designs.  
  • In de slaapkamer: zeker in de slaapkamer moet je met een grote maat uit pakken. Minstens 120 cm zouden wij zeggen!  En: laat alle fouten grappen maar zitten – wij menen dit serieus.
     

    Meer informatie of hulp nodig? Mail met : info@apertodesign.nl