FAQ- veel gestelde vragen, met de antwoorden.

Wij leveren materialen die onze Aperto Designs mooi laten staan in jouw interieur. Onze Aperto Designs kun je bestellen op plexiglas, aluminium, en canvas. 

Plexiglas is 10 mm dik en wordt met afstandhouders geleverd. De opdruk zit aan de achterzijde en wordt in één laag full colour inkt met twee lagen witte inkt aangebracht. Wel even de beschermfolie van de voorkant halen. De beschermfolie voorkomt krassen.

Aluminium van Dibond heeft aan de (zichtbare) buitenkanten mooi geborsteld aluminium met daartussen een harde kern van zwart kunstof die stevigheid geeft aan het aluminium.  Als je een staand (lange zijde verticaal) kunstwerk bestelt, dan is het aluminium verticaal geborsteld. En bij een liggend ontwerp (lange zijde horizontaal) heeft het aluminium een horizontale borstelrichting. Deze borstelrichting zie je in de opdruk terugkomen. Witte vlakken worden gezien als aluminium. Dat geeft de mooiste uitstraling. 

Canvas is een stevig weefsel met een platte binding. Ons canvas is een doek van 100% katoen en krijgt een slanke uitstraling door het over een houten frame van 18 mm te spannen. Het doek heeft een structuur die je ziet en die je voelt. 

Lees altijd de instructies om jouw Aperto Design op te hangen en schoon te maken.

Zowel bij het ophangen als de gewone schoonmaak, is het van belang dat je handen fris en schoon zijn. Dus was je handen van tevoren goed. Om jouw eigen Aperto Design stofvrij te maken, gebruik je natuurlijk een schone en zachte stofdoek.
Je wilt natuurlijk geen vlekken op jouw mooie Aperto Design. Wil of moet je toch een vlekje wegwerken? Gebruik dan een zacht doekje met lauw warm water – geen schoonmaakmiddelen gebruiken. Anders wordt het materiaal misschien aangetast. Wrijf zachtjes met een zachte doek om te voorkomen dat je de opdruk beschadigd. 

Een kras op plexiglas rijmt, maar vinden we, net zoals jij dat niet fijn vindt, echt niet leuk. Een Aperto Design van plexiglas is bij de levering aan de voorkant beschermd met  beschermfolie. We willen natuurlijk dat jouw bestelling onbeschadigd en zonder krassen aankomt. Door deze beschermfolie lijkt het soms dat jouw bestelling bij ontvangst beschadigd is.  Trek voorzichtig met schone handen de beschermfolie af en dan zie je het sprankelende resultaat. Denk je toch krassen door het transport te zien, dan stuur je ons een bericht met duidelijke foto’s van de kras op info@apertodesign.nl en overleg eerst met ons wat te doen.

Elk materiaal (plexiglas, aluminium, canvas) heeft zijn eigen ophangsysteem en die zit in de verpakking. Daar zit dan ook zit een handleiding bij voor het door jou gekozen materiaal.  Volg die handleiding en ook jouw Aperto Design hangt in een mum van tijd.

En voordat je jouw eigen Aperto Design gaat ophangen: was je handen voordat je begint en lees de handleiding van voor het ophangsysteem.

Geen idee. Dat hangt af van het type en het materiaal van jouw bestelling. Er zijn heel veel verschillende railsystemen op de markt; en die kennen wij echt niet allemaal. 

Het door ons geleverde ophangmateriaal is bedoeld voor bevestiging aan de muur.

Als jouw bestelling van een Aperto Design gemaakt van wordt afgeleverd, zit er een beschermfolie op de voorkant van jouw Aperto Design. Dat maakt het beeld donker. Haal deze folie voorzichtig van de voorkant en dan zie je jouw Aperto Design in volle glorie.

Direct nadat jij besteld hebt in onze webwinkel, beginnen wij met de productie. We hebben geen voorraad en dus geen onverkochte artikelen. Omdat we nooit teveel maken. En omdat we geen retouren hebben. Dat doen we om afval en uitval te beperken. Wij willen laten zien dat het mogelijk als webshop om retouren te voorkomen. Doe je mee? 

Veertig procent van alle kleding, 30% van alle schoenen, 20% van alle horloges gaat retour. 7,5% van alle woonartikelen.  Dat alleen al in Nederland. En wat gebeurt er met die teruggestuurde artikelen? Bij sommige webshops worden die vernietigd. Wat zonde van al dat werk en die grondstoffen. Dat is toch een situatie die we met zijn allen niet willen hebben, toch?

Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Daarom beginnen wij ook bij ons zelf: jij doet de juiste bestelling, wij produceren pas als jij bestelt. Mooi toch?

Wij zijn ons heel erg bewust dat wij met z’n allen goed met grondstoffen van onze planeet om moeten gaan. En daar willen wij bij helpen. Jij doet toch ook mee?

Denk jij dat iets beter of anders zou kunnen? Ben jij niet tevreden met jouw echte, eigenste Aperto Design? Dat is voor jou niet leuk. En voor ons niet leuk om te horen.

Maar vertel het ons: lucht je hart in een email aan info@apertodesign.nl. Dat lucht misschien wel heel erg op. Wij weten dan dat jij niet blij bent, en ondernemen actie.

Op werkdagen nemen wij contact met jou op om te kijken of én hoe wij jou weer fan kunnen maken.

Wat doe je niet? Stuur nooit jouw bestelling terug zonder eerst een reactie met instructies van ons te hebben gekregen. 
De kosten van retoursturen zijn voor jouw rekening. Overleg eerst met ons – dat is het beste.

Ja, natuurlijk. We staan weliswaar niet bij jou in huis, maar helpen kunnen we. De makkelijkste oplossing is dat je met een meetlint en een paar oude kranten (en misschien wat plakband), de door jou gewenste maat uitmeet, uitknipt of indien nodig aan elkaar plakt en tegen jouw muur houdt. Hou minimaal 15 tot 20 cm ruimte om jouw eigen Aperto Design heen aan. Dat geeft een rustig beeld.  Je krijgt een goed idee van de maat en of het groter of kleiner moet. Bij twijfel tussen twee maten: kies de grootste. Go for bold and big!

Want in het gewone leven geldt “Size does matter!” En zo is het in jouw huis ook. Jouw Aperto Design aan de muur oogt kleiner door de grootte van de ruimte (let ook op de hoogte van de plafonds) en de grote meubels die er in staan. Hoge plafonds, grote kasten, banken, over sized televisies en veel witte ruimte zorgen er namelijk voor dat jouw Aperto Design aan de muur vaak kleiner lijkt dan het is. En je wilt toch dat jouw eigenste Aperto Design er uit springt en jouw interieur verrijkt. Een groter formaat staat in het algemeen beter in jouw interieur en benadrukt jouw eigen stijl.  Daarom:  bij twijfel kies je voor een maat groter.  Bigger is better!

En die grotere maat, die maak je ook weer na met krantenpapier en plakband. Als je dan jouw zelfgemaakte papieren layout ophangt, zorg dan je dat er een minimale afstand met ruimte er om heen van 15-20 cm aanhoudt.

Let op! We geven hier nog een paar tips die jou kunnen helpen om de juiste maat te kiezen. Maar echt waar: maak eerst met karton of krantenpapier de maat na die je wilt hebben, hang die op en ga dan kijken wat er past.

  • Boven de bank of eettafel:  kies voor de maat minimaal 2/3e van de breedte van de bank of lengte van de eettafel en hang het 30-40 cm boven de bank – dat geeft ruimte en maakt het niet te propperig.
  • In de hal: kies óf 1 groot horizontaal design óf verschillende kleinere designs.  
  • In de slaapkamer: zeker in de slaapkamer moet je met een grote maat uit pakken. Minstens 120 cm zouden wij zeggen – voor jouw Aperto Design. 

De oude meesters worden op verschillende materialen door ons gedrukt. We werken over het algemeen met zeer hoge resolutie bestanden. Je ziet er dus echt elk detail van het schilderij op. Ieder materiaal heeft zijn eigen invloed op de bedrukking.

Soms denken mensen dat het Aperto Design beschadigd is, omdat er krasjes en oneffenheden te zien zijn. Dat is gelukkig niet zo: door de jaren heen zijn de originele oude meesters aangetast door de tijd. Dus het afbladderen van verf en krasjes in de verf of verkleuringen zijn ook te zien in onze afdrukken. Daarom zou het kunnen lijken of er krasjes in onze afdruk zitten, terwijl de krassen in het echte werk zitten. En door de hoge resolutiebeelden en afdruk goed wordt weergegeven. Vaak kun je zelfs de verfstreken van de schilderskwast zien. 

Dat geeft dat gevoel van originaliteit en uniekheid. Dat draagt bij aan de beleving van een echt schildersstuk. Je beleeft een museumstuk door jouw eigen messcherp afgedrukte Aperto Design.

Wij zijn trots op onze Aperto Designs. Trots op het werk dat wij uitkiezen en in onze webshop aanbieden, op de kwaliteit van onze materialen die zorgen voor een luxe uitstraling, de verzorgde & beschermde manier van verpakken en het verzenden.

We zijn ook trots als ons Aperto Design bij jou aan de muur hangt en jouw interieur verrijkt.

En omdat iedereen dan mag weten dat het een echte, originele Aperto Design is, zie je in elk werk ons Aperto Design merk afgedrukt. Heel subtiel natuurlijk. 

Dan weet jij ook dat je een echte Aperto Design in huis hebt gehaald.